Новости ›› Полтава и область

В Лубнах особи похилого віку та молодь змогли стати парламентарями в грі «Країна Гідності»

01.07.2016 11:00 | просмотров: 498
29 червня 2016 року в приміщенні Лубенської центральної районної бібліотеки ім. В.Малика відбулась гра Ради Європи «Країна Гідності. Вивчення соціальних прав через освіту з прав людини». Під час гри учасники мали змогу стати членами парламенту вигаданої країни та приймати рішення про соціальну політику. Унікальність цього заходу, як стверджують фахівці громадської організації «Твій Світ», не тільки у настільній грі, а у діалозі, адже учасниками навчання стали представники двох поколінь: старшого і молодшого.

««Країна гідності» буде цікава всім віковим категоріям населення, адже мало хто обізнаний зі своїми соціальними правами і це є велика проблема сучасного суспільства. Гра дає знання та можливість бути носієм інформації, нових ідей та пропагує соціальні права в суспільстві, як запоруку впевненого поступу у майбутнє», - говорить фасилітатор гри Олександр Чепур.

Як пояснили організатори, «Країна Гідності» – це карткова гра, у якій гравців як членів парламенту вигаданої однойменної країни просять прийняти рішення про соціальну політику щодо соціальних прав у рамках плану розвитку на найближчі п’ять років.

Добираючи аргументи під час прийняття рішень, гравці більше дізнаються про соціальні права та їх зв’язки з соціальною політикою.

Згідно умов гри, ця країна зазнавала кризи, і завданням учасників було виведення її із кризової ситуації всіма запропонованими механізмами в різних сферах життєдіяльності суспільства.

На першому етапі кожен обирав стратегію розвитку для країни, на другому – учасники обрали єдину загальну стратегію, намагаючись як реалізувати усі соціальні права, так і вкластися в уявний бюджет для їх реалізації. Учасники гри висували свої пропозиції, жваво їх обговорювали, що в результаті вплинуло на досягнення мети: прийняті рішення вивели умовну країну з кризи.

«Захід покликаний привернути увагу до проблем як молоді так і літніх людей, шляхів реалізації соціальних прав, засобів підвищення обізнаності про соціальні права», - говорить начальник відділу в справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Лубенської міської ради Світлана Скиба.




Самі учасники завдяки навчальній грі, стали більше розуміти відповідальність за вигадану однойменну країну, прагнути ще більше вирішувати та вивчати соціальні права громадян.

Захід проходив у рамках проекту “Надання підтримки, допомоги та сприяння розвитку активності людей похилого віку” за підтримки Німецького федерального фонду «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє».

Програму «Місце зустрічі: діалог» адмініструє Всеукраїнська благодійна організація «Турбота про літніх в Україні». Інтерактивна гра «Країна Гідності» започаткована в Україні Міжнародною благодійною організацією «Партнерство «Кожній дитині».
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: