Новости ›› Полтава и область

На Полтавщині кожен четвертий випускник 2016 року не зміг здати ЗНО

23.08.2016 17:00 | просмотров: 1317
За результатами ЗНО-2016, кожен четвертий випускник не зміг скласти хоча б один тест.

21 серпня «Полтавщина» опублікувала рейтинг шкіл Полтави за результатами ЗНО-2016. До переліку найкращих шкіл Полтави увійшли 1-й ліцей, школа № 3 та приватна школа «Паросток». Також до ТОП-10 потрапили школи № 19, 34, 29 і № 4 та гімназії № 6, 17 та 14.

Тепер пропонуємо переглянути рейтинг районів та міст обласного значення Полтавської області за результатами ЗНО цього року. Завдяки цьому матеріалу можна проаналізувати рівень підготовки дітей у містах та областях, а також виявити ті райони, які потребують більшої уваги. Сподіваємось, Департамент освіти і науки Полтавської ОДА врахує наш рейтинг, щоб виявити «слабкі» райони та розібратися в причинах таких результатів.

Загальний рейтинг районів та великих міст Полтавщини




Для визначання найкращих шкіл, ми проаналізували результати тестів ЗНО-2016, вирахувавши середній бал району або міста на основі результатів тестів кожного випускника 2016 року, зареєстрованого у районі (місті), який складав 1 або кілька предметів з переліку:

Українська мова і література
Історія України
Математика
Біологія
Географія
Фізика
Хімія
Англійська мова
Іспанська мова
Німецька мова
Російська мова
Французька мова

Як бачимо, найкращий результат показали учні, які навчались у школах Полтави. Трохи гірший результат у випускників миргородських шкіл і майже однаковий у дітей з Кременчука та Лубен. Найгірший результат серед міст обласного значення у Горішніх Плавнів (Комсомольську).

Серед районів найкраще показали себе учні найближчого до обласного центру району — Полтавського. Також у ТОП-10 потрапили Карлівський, Гадяцький, Лохвицький, Оржицький та Лубенський райони.

Загалом на Полтавщині тести складали 7 тисяч 44 випускника. Не склали хоча б один з тестів 1 тисяча 769 учнів. Це понад 25% від загальної кількості цьогорічних випускників, які здавали тести. Чому чверть випускників не змогла скласти, мінімум 1 тест, напевно, має проаналізувати Департамент освіти і науки.

Крім того, у чотирьох районах Полтавської області досить великий рівень «нездач». Це стосується Машівського, Козельщинського, Новосанжарського, Кременчуцького та Глобинського районів. Досить цікаво, що цей параметр не сильно вплинув на місце у рейтингу. Наприклад, Козельщинський район отримав на ЗНО більше балів, ніж Глобинський, хоча кількість «нездач» там більша.

Для того, щоб виявити, який предмет став найбільш важким для випускників Полтавщини у 2016 році, ми склали статистику тестів ЗНО за кількістю «нездач».




Далі ми плануємо дізнатися, яке місце посідає Полтавщина у загальноукраїнському рейтингу за результатами ЗНО.

Источник: poltava.to
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: