Новости ›› Полтава и область

Конструкції «I love…» заполонили планету – де зародилася ідея

28.09.2016 10:00 | просмотров: 414
На День міста в Полтаві з’явився новий об’єкт – пластиковий напис «I love Poltava». Його встановили біля Білої альтанки. «Коло» вирішило дізнатися звідки походить ідея встановлення таких знаків.

Локація «I love…» одна з найупізнаваніших у світі. Такий напис-конструкцію можна зустріти в США, Польщі, Нідерландах, Японії, Іспанії, Канаді, Сингапурі…

«I love Poltava» об’ємний пластиковий напис «I love Poltava»Локація «I love…» одна з найупізнаваніших у світі. Такий напис-конструкцію можна зустріти в США, Польщі, Нідерландах, Японії, Іспанії, Канаді, Сингапурі…

Американці стверджують, що ідея встановити такий знак виникла саме в них. У 1961 році американський художник, представник руху поп-арт Роберт Індіана зобразив такий напис на одній зі своїх картин. «Lоve» був вперше реалізований як живопис: музей сучасного мистецтв в Нью-Йорку замовив Роберту Індіані різдвяну листівку. На ній слово Love, набране спеціальним шрифтом, розділене на склади, з яких була зібрана двоповерхова комбінація. Пізніше логотип був повторений в різних медіа, включаючи виставкові плакати і поштові марки.

У ці ж роки Індіана в точності повторив логотип «Love», але вже в об’ємі, як міської скульптури в Нью-Йорку.

Пізніше такі конструкції стали з’являтися в інших містах Америки і по всьому світу. Цікаво, що деякі з них, наприклад, в Більбао (Іспанія), дані з перекладом – англійське слово замінено іспанським AMOR, така ж версія була побудована і в Мілані.

Така локація є і в Саду скульптур Єрусалимського національного музею (Ізраїль). Саме слово написане на івриті. А в одному з музеїв Цюриха демонструється варіант на китайській мові.

В Україні знаки «I love…» є в Кам’янці-Подільському, до речі, в історичній частині міста, в Києві, у Дніпрі, у Вінниці, Тернополі, в Одесі ( біля вокзалу) його також планували встановити в Черкасах. У деяких містах цей об’єкт установила одна із компаній зв’язку.

Источник: kolo.news
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: