Новости ›› Полтава и область

ПНТПУ - активний учасник програми ERASMUS+

29.09.2016 12:00 | просмотров: 987
Понад два роки Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка бере участь у програмі ERASMUS+, у рамках якої студенти-полтавці мають можливість навчатися в Університеті UCC (м. Копенгаген, Данія), а викладачі - обмінюватися досвідом наукової та методичної роботи. Участь у програмі ініційована кафедрою англійської та німецької філології (завідувач кафедри - М. Зуєнко) та кафедрою світової літератури (завідувач кафедри - О. Ніколенко).

У 2014 р. між двома вишами укладено угоду про участь у програмі ERASMUS+ та про партнерську співпрацю. Відповідно до угоди передбачено двосторонній обмін викладачами й студентами. Відповідальна за реалізацію проекту ERASMUS+ в Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка доцент Інга Капустян вважає: «Партнерська співпраця та участь у програмі Євросоюзу сприяє розширенню можливостей та розвитку якості навчання і викладання».

У 2015-2016 н. р. навчання в Університеті UCC пройшли студенти факультету філології та журналістики Тетяна Остапенко, Анна Соломченко, Павло Черчатий, аспірант Олексій Орлов. Нині в Копенгагені навчаються за програмою ERASMUS+ студенти факультету філології та журналістики Юлія Черненко і Анна Охрей (осінньо-зимовий семестр 2016 р.).




Програма ERASMUS+ об'єднала студентів різних країн (Іспанія, Нідерланди, Грузія, Норвегія, Італія, Німеччина, Фінляндія, Корея, Швейцарія та ін.). Юлія Черненко і Анна Охрей задоволені навчанням і вважають: «Дуже корисно спілкуватися з людьми іншої культури, пізнавати нове про їхні країни, систему освіти. Ми беремо для себе найцікавіше. Корисно і те, що ми вдосконалюємо мову, бо всі лекції й будь-яке спілкування відбувається англійською. Ми вчимося бути незалежними й самостійними у траєкторії навчання».




У березні 2016 р. в міжнародному форумі INTERNATIONAL DAYS взяли участь викладачі (проф. Ольга Ніколенко, проф. Любов Кравченко, доц. Марина Зуєнко, доц. Інга Капустян). Наразі триває підготовка до нових наукових конференцій у Полтаві та Копенгагені, які відбудуться традиційно навесні 2017 р. Відкриття в університеті нового Науково-методичного центру якості вивчення англійської мови та зарубіжної літератури стане продуктивною платформою для розширення програми ERASMUS+.



Источник: pnpu.edu.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: