Новости ›› Образование

В Україні створять центри з робітничих професій

24.10.2016 12:00 | просмотров: 460
На базі професійно-технічних навчальних закладів у різних регіонах країни будуть створені 25 навчально-практичних центрів із робітничих професій. Про це, за інформацією прес-служби МОН, під час наради з питань професійно-технічної освіти повідомив заступник міністра освіти Павло Хобзей, повідомляє спеціалізоване освітнє видання.

За його словами, навчально-практичні центри будуть створенні для таких професій, як «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування» та «Швачка. Кравець. Закрійник».

– Створення навчально-практичних центрів – це інвестиція в якість підготовки робітничих кадрів, що задовольнить потреби працедавців у висококваліфікованих працівниках, підкреслив Хобзей.

На створення таких центрів Уряд уже виділив 50 млн гривень. Зокрема, на створення кожного із 9 навчально-практичних центрів із професії «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування» буде надано 630 тис. грн. 6 навчально-практичних центрів із цієї спеціальності вже створені за підтримки українсько-швейцарського проекту державно-приватного партнерства. Кожне із професійно-технічних училищ, при якому діятиме навчальний центр із професії «Швачка. Кравець. Закрійник», отримає 330 тис. грн. На 2 центри із професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», що будуть функціонувати в Херсонській і Дніпропетровській областях, виділять 38 млн гривень.

У Міністерстві освіти зазначають, що виділені кошти підуть на закупівлю сучасного обладнання для майстерень навчальних центрів, орієнтовний перелік якого підготував департамент професійної освіти МОН спільно з Мінагрополітики, представниками роботодавців та ПТНЗ.

Професійно-технічні навчальні заклади, де будуть розташовані навчально-практичні центри, обиралися на основі пропозицій департаментів освіти і науки обласних державних адміністрацій.

Источник: kolo.news
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: