Новости ›› Полтава и область

ІІ Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція студентів і молодих учених «Фізична реабілітація та здоров"язбережувальні технології: реалії і перспективи»

01.12.2016 15:00 | просмотров: 524
24 листопада 2016 року в Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка відбулася ІІ Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція студентів і молодих вчених «Фізична реабілітація та здоров’язбережувальні технології: реалії і перспективи», організована кафедрою фізичного виховання, спорту та здоров’я людини.

У конференції взяло участь 128 учасників, зокрема представники Інституту модернізації змісту освіти МОН України, Криворізького педагогічного інституту ДВНЗ «Криворізький національний університет», Львівського національного університету імені Івана Франка, Бердянського державного педагогічного університету, Національного університету фізичного виховання і спорту України, Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка, Інституту здоров’я, спорту та туризму Класичного приватного університету м. Запоріжжя.

На початку роботи конференції з вітальним словом виступили проректор з науково-педагогічної, соціальної роботи та міжнародного співробітництва, кандидат економічних наук Світлана Сівіцька, яка переказала слова вітання від імені ректора ПолтНТУ Володимира Онищенка та проректор з наукової та інноваційної роботи ПолтНТУ, доктор технічних наук, професор Олена Воскобійник.

Декан гуманітарного факультету, кандидат хімічних наук, доцент Ірина Іваницька підкреслила актуальність проведення даного наукового заходу та розкрила реалії і перспективи підготовки майбутніх фахівців з фізичної реабілітації в ПолтНТУ.

З доповіддю про партнерство в розвитку активного туризму на Полтавщині та його здоров’язбережувальний аспект виступила гість конференції - заступник начальника Управління інфраструктури та туризму Полтавської обласної державної адміністрації Лариса Оніщук.




Вона схарактеризувала засоби спортивного туризму, що широко застосовуються в процесі фізичної та психічної реабілітації.

Завідувач кафедри фізичного виховання, спорту та здоров’я людини, кандидат педагогічних наук, доцент Юрій Мороз у своїй доповіді акцентував увагу присутніх на перспективі розвитку спеціальності «Фізична реабілітація» напряму підготовки «Здоров'я людини».

Про важливість розвитку різних аспектів фізичної реабілітації та застосування здоров’язбережувальних технологій на глобальному, регіональному та локальному рівнях в контексті сталого розвитку суспільства доповіла професор кафедри фізичного виховання, спорту та здоров’я людини, доктор педагогічних наук, старший науковий співробітник Ліна Рибалко.




Доповідь доктора психологічних наук, професора, завідувачки кафедри загальної, вікової та практичної психології Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка Світлани Яланської була присвячена проблемі психологічної складової здоров’я людини та здоров’язбереження.

До обговорення актуальних проблем фізичної реабілітації та здоров’язбереження людини долучилися учасники конференції в онлайн-режимі інтернет-зв’язку з Інституту модернізації змісту освіти МОН України та Національного університету фізичного виховання і спорту України із м. Києва, Інституту здоров’я, спорту та туризму Класичного приватного університету із м. Запоріжжя, Криворізького педагогічного інституту ДВНЗ «Криворізький національний університет», Львівського національного університету імені Івана Франка, Бердянського державного педагогічного університету, Хмельницького національного університету.




Резолюцією учасників конференції було визначення перспективних напрямів розвитку фізичної реабілітації в Україні, поширення серед молоді здоров’язбережувальних технологій та необхідності для суспільства підготовки майбутніх фахівців з фізичної реабілітації.

За матеріалами кафедрою фізичного виховання,
спорту та здоров’я людини


Источник: pntu.edu.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: