Новости ›› Полтава и область

Гордість країни!

01.12.2016 16:00 | просмотров: 849
Ранком, 30 листопада, у художньому музеї (галереї мистецтв) імені М.Ярошенка міський голова Олександр Мамай зустрівся із паралімпійцями, які відстоювали честь України на літніх Олімпійських іграх-2016 та їхніми тренерами.

Цей рік у спорті став знаменним Олімпійськими та Паралімпійськими іграми в Бразилії. У змаганнях брали участь полтавець Любомир Лемешко та 11 спортсменів з інвалідністю. Серед них і представники плавання, і волейболу, голболу, які вибороли 21 медаль! Із них 4 – золотих, 13 – срібних та 4 – бронзових.

Серед плавців – 25-річний Ярослав Денисенко, який займається плаванням трохи більше 20 років. Як і багатьох дітей, батьки віддали його до басейну через проблеми з поставою. Ще, будучи малим, зрозумів: плавання – справа мого життя, – говорить Ярослав:

– Окрім плавання я в дитинстві займався ще грою на фортепіано. Але дуже швидко зрозумів, що плавати – то моє. Тому гру покинув. Не жалкую, що присвятив себе цьому виду спорту. Результат – 4 срібних медалі на цьогорічних Паралімпійських іграх. Звісно ж маю і здобутки на місцевому, обласному, Всеукраїнському рівнях. Спорт загартовує, виховує, дисциплінує.




Зі словами щирої подяки звернувся міський голова Олександр Мамай до сильних духом, висловив цим людям вдячність та пошану:

– На превеликий жаль, на ваші долі випали неабиякі труднощі…Але, не дивлячись на усе це, ви змогли багато чого з того, що, почасти, не можемо ми! Ви особливі не тому, що так називають категорію громадян, до якої ви належите. Ви особливі тому, що сила всередині кожного з вас – непереможна! Поруч з нами, пліч-о-пліч є такі мужні люди. Ви – гордість країни! Щоби там не говорили, проте ніхто і уявлення не має, як вам важко… Міська влада докладала зусиль і продовжуватиме роботи й надалі усе, аби підтримувати вас! І для цього ми використовуватимемо усі можливі ресурси! Окремі слова звертаю до тренерів, які стали для вас не просто наставниками, стали друзями. Дякую вам за те, що вселяєте віру, надію, ведете до великих та маленьких перемог. Ви робите велику й світлу справу!

Кожному спортсменові-учаснику, переможцю та призеру Паралімпійських ігор очільник Полтави вручив сертифікат на отримання грошової винагороди в розмірі 100 000 тисяч гривень, а також їхнім тренерам – по 50 тисяч гривень. Міський голова зауважив також, що постало питання з визначенням суми винагороди для кожного зі спортсменів.

Адже хтось отримав одну медаль, хтось дві, а, наприклад, найбільший «врожай» зібрав Євгеній Богодайко – 8 медалей! Та не може бути жодної мови про те, що хтось із них заслуговує на більше, а хтось – на менше, адже усі вони відстоювали гідність нашого міста, нашої країни, – наголосив Олександр Мамай. Так, за його ініціативи та підтримки депутатського корпусу Полтавської міської ради було виділено на міську Програму розвитку фізичної культури та спорту на 2012-2016 роки 1 мільйон 600 тисяч гривень на ці грошові винагороди.

Подарували свої виступи кращі танцювальні колективи міста, а також вихованці творчого центру Наталії Май.

По завершенню свята – фото на згадку про теплу та приємну зустріч.

Источник: rada-poltava.gov.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: