Новости ›› Полтава и область

Поет і музикант Сергій Жадан натравив на полтавців музичних «псів»

02.12.2016 14:00 | просмотров: 523
1 грудня в концерт-холі «Villa Крокоділа» відбулася презентація нового альбому ска-панк гурту «Жадан і Собаки» — «Пси». Окрім пісень з нової платівки, музиканти виконали і старі композиції.

Концерт розпочався з невеликою затримкою. Сергій Жадан одразу попросив всіх, хто прийшов на концерт, а не просто попити пива, підходити до сцени і активно брати участь в заході.

Крім того, письменник і музикант попросив глядачів долучатися до збору грошей на допомогу родині полоненого в Росії українського активіста Олександра Кольченка (кошти потрібні матері Сашка для того, щоб поїхати провідати його у в’язниці) — можна було придбати футболки, а також покласти гроші у спеціальну скриньку.

Спочатку музиканти виконали всі пісні з нового альбому — «Пси». Це четверта платівка гурту. За словами гурту, матеріал, який увійшов до альбому — жорсткий і навіть апокаліптичний. Але, тим не менш, кожна з композицій показує слухачу не лише проблему, але й вікно можливостей.




— Основна ідея альбому достатньо проста — життя завжди лишає право вибору і лише тобі вирішувати боятися чи любити, — зазначив Жадан в одному зі свої інтерв’ю.

Після композицій з нового альбому, музиканти зіграли декілька треків з передостанньої платівки «Бийся за неї», а також більш ранні роботи: «Два портвейна», «300 китайців». Жадан також акцентував увагу на близькості харківського і полтавського регіонів та виконав дві пісні про локальну специфіку свого міста: «Радіо Харків» та «Instagram (Машина мера)».




До речі, після виконання останньої пісні (яка присвячена Геннадію Кернесу), письменник зазначив, що хоч мер і з Харкова, але судять його — у Полтаві. Тому це спільна проблема обох міст.

Письменник охоче спілкувався з публікою і залучав її до дійства: він давав відвідувачам концерту мікрофон, щоб співати разом з ним, плескав їх по долоням та спускався в зал, щоб танцювати зі своїми прихильниками.

Також під час концерту Жадан акцентував увагу відвідувачів концерту на присутності в залі студентів «Української Академії Лідерства». Він наголосив на тому, що саме цій молоді будувати країну. До речі перед концертом письменник зустрівся з вихованцями «УАЛ» і говорив з ними про цінності, літературу та любов.




Після концерту гурт двічі виходив на біс і виконував пісні, які ще не звучали під час концерту. Після закінчення музичної частини Жадан традиційно поспілкувався зі своїми слухачами і підписав книги всім бажаючим.

Денис Старостін
Фото: Катерина Шевелєва
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: