Новости ›› Полтава и область

Кременчуцька більярдистка Анастасія Ковальчук завоювала «срібло» чемпіонату світу

07.12.2016 17:00 | просмотров: 600
Анастасія Ковальчук, майстер спорту міжнародного класу, завоювала «срібло» Чемпіонату світу з більярдного спорту в дисципліні «Вільна піраміда», що проходив в Казані з 29 листопада по 4 грудня. У турнірі брали участь 114 спортсменів з 20 країн світу: 88 учасників в чоловічій сітці і 26 представниці прекрасної статі в жіночій сітці. У півфіналі, 3 грудня, Настя обіграла білоруську спортсменку Катерину Перепечаеву 5:4. У фінальному матчі Анастасія поступилася росіянці Діані Миронової. Гра тривала 35 хвилин. Анастасія за п'ять партій забила шість куль: 8:0, 8:2, 8:3, 8:1, 8:0, передає Кременчуцький Телеграф.




Довідка «Кола»:

Вільна піраміда – різновид російського більярду, піраміда з п'ятнадцяти білих куль, встановлена за допомогою стандартного трикутника, розташована так, що передня куля піраміди знаходиться на задній відмітці, а основа піраміди паралельно короткому борту столу.

Биток може перебувати в будь-якому місці в межах будинку (але не на лінії будинку, так як сама вона до дому не відноситься).

Після того як піраміда розбита битком, можна вибирати в якості битка будь-яку кулю. Зараховується попадання в лузу як прицільної кулі, так і битка (але обов'язково після зіткнення з прицільною кулею).

Гравець, який забив кулю в лузу (зіграв кулю), має право зробити наступний удар. Штрафи накладаються, якщо гравець вибив кулю зі столу, не потрапив битком ні по одному з прицільних куль або неправильно зробив відіграш.

В силу відносної простоти правил, вільна піраміда, або американка, найбільш часто використовується в кіно (наприклад, в знаменитих сценах кінофільмів «Місто зустрічі змінити не можна» і «Нові пригоди невловимих»).


Источник: kolo.news
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: