Новости ›› Полтава и область

108 полтавців пройшли безкоштовне флюорографічне обстеження

27.03.2017 12:00 | просмотров: 433
Щорічно, 24 березня, з метою підвищення обізнаності про глобальну епідемію туберкульозу, світова спільнота відзначає День боротьби з туберкульозом.

Так, 25 березня, на Театральній площі, в рамках відзначення цього дня, управління у справах сім’ї, молоді та спорту, управління охорони здоров’я виконавчого комітету Полтавської міської ради спільно з благодійною організацією «Світло надії», волонтерським загоном ВДНЗУ «УМСА» «Єдність» провели акцію – «Пройди флюорографічне обстеження безкоштовно!».

Усі бажаючі могли не тільки перевірити своє здоров'я, а й отримати інформаційні матеріали стосовно туберкульозу, його перших симптомів та профілактики. Містянам роздавали інформаційні листівки «Що потрібно знати про туберкульоз!» та наліпки у вигляді ромашок, що є символом боротьби з туберкульозом. Окрім цього, під час акції проводили опитування з метою вивчення рівня інформованості населення щодо ранніх ознак виявлення туберкульозу, шляхів передачі цього захворювання та профілактичних заходів.

Фахівці наголошують: Україна входить до переліку країн з найвищим у світі тягарем туберкульозу мультирезистентної форми. Тож, кожен обов’язково має проходити флюорографічне обстеження раз на рік.

Цього дня безкоштовне флюорографічне обстеження пройшли 108 полтавців.

Источник: rada-poltava.gov.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: