Новости ›› Полтава и область

Кадетський корпус у Полтаві може стати багатофункціональним: архітектори презентували проект

28.03.2017 13:00 | просмотров: 402
Кадетський корпус - місце з багатьма перспективами. Аби вони втілилися у реальність, треба всього лише небайдужість влади, у чиїй комунальній власності він перебуває, і гроші. А проекти перебудування знайдуться. Це довели представники полтавської урбан-платформи CityLab Дмитро Козиренко і Дмитро Верьовкін, які взяли участь у публічному обговоренні долі Кадетського корпусу. Воно відбулося 24 березня у приміщенні Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П. Котляревського.

Хлопці обговорювали проблеми, пов’язані з руйнацією історичної пам’ятки. Головна з них – потреба в так званій «консервації», яка б завадила будівлі остаточно зруйнуватися, допоки його доля не вирішена. Так як «консервації» немає, Кадетський корпус повільно розвалюється. Це призвело до того, що у багатьох приміщеннях вже немає даху і навіть шматків стін. Погодні умови невпинно «довершують» процес розпаду того, що лишилося.

За задумкою Дмитра Верьовкіна і Дмитра Козиренка, від Кадетського корпусу можна отримати фінансову, інфраструктурну і соціальну вигоду для міста і інвестора. Досить тільки перетворити його на мультифункціональний об’єкт. Для цього необхідно поділити його на зони із складовими розвитку просвітництва, туризму, сфери дозвілля, ділової активності.

– Ні для кого не секрет, що у деяких приміщеннях Кадетського корпусу дуже висока стеля. Тому немає сенсу робити з них багато вузьких кімнат, у яких стіни будуть вищі за ширину кімнати, – розповів

На думку чоловіка, у таких кімнатах варто робити або два поверхи, або якісь приміщення, які б не потребували багато нових стін – щось на кшталт виставкової зали тощо.

Хлопці запропонували проекти перебудови і обладнання кількох кімнат, наприклад, показали доцільність створення coworking (зони для роботи), оглядового майданчика під куполом будівлі тощо.

Источник: kolo.news
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: